18. srpna 2010

Zapečené rybí kari

1 kg ryby nebo rybího filé, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky hořčičných semínek, 2 stroužky česneku, Maggi Bylinky česnek a petržel, 1/8 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření a koriandru, 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky, 3 rajčata, 2 citrony, 2.5 šálku vody, 1 lžička octa, 1 lžička soli
Rozehřejeme olej a přidáme hořčičná semínka, rozetřeme česnek, zázvor a vše necháme vařit 2 minuty. Pak přidáme Maggi Bylinky česnek a petržel, omytou nastrouhanou kůru z citronu, sťávu z jednoho citronu, koriandr, kari, ostrou papriku, rozkrájená rajčata, vodu a dusíme vše asi 15 až 20 minut. Potom dáme do rozehřáté trouby péci rybu, kterou osolíme, pokapeme octem, zalijeme připravenou omáčkou. Na rybu se současně položí kolečka citronu a vše pečeme, až je ryba měkká. Podáváme s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat