18. srpna 2010

Zapečené těstoviny s mletým masem

500 g těstovin (vrtule), 750 g mletého masa (libovější), velká cibule, 350 g kečupu, 150 g šunky nebo anglické slaniny, 250 g šlehačky, 150 g tvrdého nastrouhaného sýra, sůl, pepř, mletý kmín, paprika, olej
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, spíš méně a scedíme. Na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, přidáme všechno koření, množství podle chuti. Chuť masa by měla být výraznější. Do většího pekáčku vymazaného trochou oleje nasypeme vrstvu těstovin (zhruba polovinu), na to dáme všechno mleté orestované maso, posypeme na kostičky nakrájenou šunkou, cibulí a zalijeme kečupem.Na to nasypeme zbytek těstovin, postrouháme tvrdým sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme cca 1/2 hodiny až je sýr zlatavý.

Žádné komentáře:

Okomentovat