21. srpna 2010

Ázijské závitky Nem -Nem

0,5 kg kuřecí prsní řízky, černé sušené houby, (jidáš. ucho) hrst,8 dkg vlasové rýžové nudle, tenký rýžový papír čtvercový (1 závitek=1 papír),jemně nastrouhané hlavkvé zelí (hrst), nastrouhanú mrkev (hrst), chilli omáčka, 2 velké cibule jemně nakrájené, sojová omáčka, pivo, škrob, glutasol ,sul

Sušené houby namočíme na 1/2 hod do vlažné vody,až blánovitě vyrostou.Maso pomeleme na mlýnku a přidáme všechny ingredience, kromě hub a papíru. Až budou houby dostatečně měkké,tak odkrojíme z hub tvrdé středy (vyhodit) a zbytek nakrajíme na velmi tenké nudličky a přidáme do směsi masa. Vše dobře promíchá me a ochutíme. Z masa vytvoříme válečky asi 8 cmm dlouhé a s pruměrem do 2 cm.Do rozprašovače na vodu, nalijeme vodu s pivem a opatrně položíme rýžový papír na čistou kuch.linku. Rozprašovačem stejnoměrně postříkáme papír a až se napije,tak ihned do něj vložíme váleček a s citem ten váleček zabalíme tak, aby se ten papír neroztrhl.Rozpalíme olej na pánvi nebo i ve fritovac. hrnci a smažíme až do zlatova. Správný závitek musí křupat. Podáváme nejlépe s voňavou jasmínovou rýži. 

Žádné komentáře:

Okomentovat