18. srpna 2010

Zapečené vepřové panenky

8 plátků vepřové panenky, 2 lžíce másla, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, sklenka vína, 100 g sýra, 100 g šunky, 1 hrozen vína (nebo několik růžiček květáku , brokolice)
Pátky panenky jemně naklepeme, nařízneme na několika místech směrem ke středu, osolíme, opepříme. Na směsi másla a oleje po obou stranách opečeme.Během opékání masa nastrouháme sýr a šunku nakrájíme na nudličky. Zbylý tuk vlijeme do pekáčku nebo kastrolu, na něj rozložíme osmažené plátky masa, přelijeme je vínem, posypeme strouhaným sýrem a nudličkami šunky a v horké troubě (200 stupňů) zapečeme. Během zapékání překrojíme vinné bobulky napůl a odstraníme z nich zrnka.Ke konci zapékání vsypeme vinné bobulky. Panenky na talíři přelijeme výpekem, obložíme vínem (nebo vařenou brokolicí a květákem).

Žádné komentáře:

Okomentovat