18. srpna 2010

Zapečené toasty s jablkem

2 malá červená jablka, 4 krajíce celozrnného chleba, 150 g čedaru nebo ementálu, máslo na pomazání chleba, 8 lístků šalvěje, pepř
Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu. Omyjeme jablka, rozkrojíme je na čtvrtiny, vykrojíme jádřince a očištěné čtvrtky nakrájíme na tenké plátky. Chléb opečeme z jedné strany na grilu. Mezitím najemno nastrouháme sýr. Chléb obrátíme a neopečenou stranu namažeme máslem. Poklademe plátky jablek a hustě je posypeme sýrem. Poté chléb grilujeme zhruba 4 - 5 minut, až se sýr roztaví a jablka jsou teplá. Mezitím opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájíme lístky šalvěje. Jakmile jsou toasty hotové, posypeme je šalvějovými lístky a pepřem a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat