21. srpna 2010

Crisp pizza

těsto : 10 g čerstvého droždí, 75 ml vody, 115 g mouky, 1 lžíce oleje, sůl
náplň : 150 g okapaných rajčat, 100-125 g mozzarelly, sůl, oregano, trochu oleje
Smícháme droždí s teplou vodou (37°). Mouku nasypeme do misky, přidáme rozmíchané droždí, olej a sůl. Dobře promícháme a zpracujeme do hladkého a vláčného těsta, které poté zakryjeme a necháme na teplém místě asi 2 hodiny kynout.Talíř Crisp lehce potřeme olejem. Těsto rozetřeme rukou na dno talíře Crisp tak, aby pokrylo celé dno a pak ho propícháme vidličkou.Okapaná rajčata nakrájíme a rovnoměrně rozložíme na těsto. Přidáme mozzarellu nakrájenou na kousky, oregano, sůl a pokapeme olejem.Pečeme 10-12 minut funkcí Crisp v mikrovlnné troube.

Žádné komentáře:

Okomentovat