18. srpna 2010

Vepřové maso na smetaně

kousek másla, kousek slaniny, jedna cibule, jeden kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, citron, worcestrová omáčka, vepřové maso, hrubá mouka
Maso nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve vložíme kousek másla a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zpěníme. Poté na pánev vložíme připravené maso a po obou stranách osmažíme. To podlijeme vodou a vše přeložíme do pekáčku a vložíme do trouby. Když je maso měkké, tak ho vyložíme, vypečenou šťávu přelijeme do hrnce a přidáme vodu. Ve smetaně rozmícháme asi dvě lžíce hrubé mouky a vlijeme do připravené šťávy. Omáčku okyselíme citronem, dochutíme trochou worcestrové omáčky a solí.-Maso přeléváme touto omáčkou a nejvhodnější přílohou je rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat