500 g rajčat, 200 g pórku, 200 g mrkve, 200 g cibule, 100 g celeru, sůl, 4 lžíce oleje, 250 g špaget, 1 lžíce másla, pepř, tymián, 100 g strouhaného sýru
Rajčata spařte, sloupněte a rozčtvrťte. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka. Mrkev, cibuli a celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci uveďte do varu 2 l vody se 2 lžícemi soli a necelou lžíci oleje. Vložte špagety, povařte 10 minut, zceďte do síta a rychle propláchněte studenou vodou, nechte okapat a promastěte lžící másla. V kastrolu zahřejte zbytek oleje, přidejte cibuli, mrkev a celer, 5 minut za stálého míchání restujte, přidejte rajčata a bez pokličky 5 minut vařte. Pórek vmíchejte až nakonec a povařte 1 minutu. Směs ochuťte solí, pepřem a špetkou tymiánu. Do zeleniny přidejte špagety, promíchejte a servírujte ve velké míse. Povrch posypte strouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat