250 - 300 g čerstvých
malin (i mražených),2 lžíce smetany na šlehání,cukr moučka dle chuti vanilkový cukr,pár kapek citronové šťávy,150 ml bílého jogurtu,1 - 2 lžíce malinového sirupu na dochucení
Část
malin si necháme stranou a zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citronovou šťávou
a cukrem. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu,
dosladíme a zlehka vmícháme maliny, které jsme si ponechali. Plastové formičky
nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém,
uhladíme povrch a zmrazíme. Mezitím propasírujeme asi 3 - 4 lžíce malinové dřeně přes síto, abychom se
zbavili peciček, a vmícháme do jogurtu. Promícháme a dochutíme malinovým
sirupem nebo cukrem moučkou, přikryjeme a dáme chladit. Na částečně ztuhlou
tvarohovou vrstvu uhladíme malinovou dřeň a na půl hodiny zamrazíme. Když
hmota trochu ztuhne, doplníme formičky jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou
nebo plastovou tyčku a necháme 4 hodiny v mrazáku.
Žádné komentáře:
Okomentovat