10. června 2012

Zmrzlina s malinami a tvarohem

250 - 300 g čerstvých malin (i mražených),2 lžíce smetany na šlehání,cukr moučka dle chuti vanilkový cukr,pár kapek citronové šťávy,150 ml bílého jogurtu,1 - 2 lžíce malinového sirupu na dochucení

 Část malin si necháme stranou a zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citronovou šťávou a cukrem. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu, dosladíme a zlehka vmícháme maliny, které jsme si ponechali. Plastové formičky nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém, uhladíme povrch a zmrazíme. Mezitím propasírujeme asi 3 - 4 lžíce malinové dřeně přes síto, abychom se zbavili peciček, a vmícháme do jogurtu. Promícháme a dochutíme malinovým sirupem nebo cukrem moučkou, přikryjeme a dáme chladit. Na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu uhladíme malinovou dřeň a na půl hodiny zamrazíme. Když hmota trochu ztuhne, doplníme formičky jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou nebo plastovou tyčku a necháme 4 hodiny v mrazáku.


Žádné komentáře:

Okomentovat