13. června 2012

Lívanečky s borůvkami

250 g celozrnné špaldové mouky,2 lžičky  kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem,2 lžíce přírodního třtinového cukru,2 vejce,350 ml  trvanlivého polotučného mléka,100 ml podmáslí, šálek borůvek (čerstvých nebo mražených), javorový sirup
Do mísy prosejeme mouku a kypřící prášek do pečiva, k tomu přidáme třtinový cukr.V jiné míse ušleháme vejce do pěny. Přilijeme mléko a podmáslí.Do ušlehaných vajec s mlékem vmícháme mouku, vytvoříme těsto a necháme ho 10 minut odpočinout. Do těsta přidáme borůvky.Na rozpálenou lehce vymaštěnou pánev lijeme vždy trochu těsta. Lívanečky by měly být velké asi 10 cm. Jakmile se na povrchu udělají první bublinky, lívanečky obrátíme a dosmažíme.Podáváme polité javorovým sirupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat