15. června 2012

Vepřové plátky s houbovou smaženicí

4 vepřové plátky (po 150 g), 100 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů),  menší cibule, 4 vejce, 4 plátky měkkého salámu, 4 plátky toastového sýra, 0,5 lžičky tymiánu, lžička grilovacího koření, lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, pepř 
V rendlíku s rozehřátým máslem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené očištěné houby, osolíme je, ochutíme tymiánem a podusíme doměkka. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí. Do olejem vymazané nízké mísy remosky dáme naklepané, osolené, opepřené a grilovacím kořením ochucené vepřové plátky, které předem po stranách nožem nařízneme, aby se při tepelném zpracování nekroutily a po obou stranách je opečeme. Na opečené plátky navrstvíme smaženici, na každý kousek masa dáme plátek salámu a plátek sýra a v remosce zapékáme, dokud se sýr nerozteče. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem nebo dušenou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat