0,5 balíčku piškotů, 0,5
balíčku kakaových piškotů, vanilkový pudink, 0,5 litru mléka, 2 kelímky
zakysané smetany, menší plechovka ananasu, kelímek smetany ke šlehání, 4 lžíce
cukru moučky, vanilkový cukr, trochu rumu, sáček světlé želatiny, ovoce na
ozdobu
V 0,5
l mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 0,5 balíčku vanilkového
cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum
podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixerem. V další nádobě vyšleháme
šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 0.5 balíčku vanilkového
cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do
smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu
asi 1 litr
nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe
žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou
poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět
naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu
zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert
vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev,
pomeranč, mandarinky, banán nebo jiné podle chuti).
Žádné komentáře:
Okomentovat