15. června 2012

Zapečené řízky se sýrem a vejci

4 vepřové řízky (po 150 g), 200 ml mléka, 100 g tvrdého strouhaného sýra, 2 vejce, hrst petrželky,  lžička grilovacího koření, lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Naklepané vepřové řízky posypeme grilovacím kořením, osolíme (pokud grilovací koření není slané!), opepříme, pokapeme olejem a poskládáme do nízké mísy remosky. Podlijeme nepatrně vodou smíchanou s kouskem másla a pečeme doměkka. Mezitím rozmí-cháme mléko s nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci a téměř dozlatova upečené maso zalijeme touto směsí a necháme v remosce, dokud vejce neztuhnou. Porce masa ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat