14. června 2012

Placičky Šao-Ping

400 g hladké mouky, špetka soli, 1 dl horké vody, vepřové sádlo,  vejce, burské oříšky nebo sezamová semínka
Do hladké mouky promíchané se špetkou soli přidáváme po lžících horkou vodu, až zpracujeme tužší těsto. Necháme ho asi 1/2 hodiny odležet pod ubrouskem. Pak ho rozválíme na placku (jako na nudle) asi 1-2 mm tlustou. Lehce potřeme vlahým sádlem, přeložíme napůl a znovu rozválíme. Opět potřeme sádlem a znovu přeložíme. Tento proces opakujeme asi pětkrát. Nakonec placku rozválíme a skleničkou (tvořítkem)vykrajujeme placičky. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými burskými oříšky. Upečeme je na mírně vymaštěném plechu v silně vyhřáté troubě do hnědožluta. Křupavé placičky vytvářejí lístkové vrstvy. Pojídáme je jako zákusek k vínu, nebo se podávají k masitým čirým polévkám.

Žádné komentáře:

Okomentovat