13. června 2012

Žlutočervená polévka se šunkou

1 l vývaru, 7 rajčat, 2 cibule, lžička glutasolu, moučkový cukr, mletý pepř, pálivá paprika, lžíce polévkového koření, špetka badyánu, 4 vejce, 50 g šunky, pažitka
Ve vývaru (i z kostky) vaříme na dílky nakrájená oloupaná (i zmrazená) rajčata a na kolečka nakrájenou cibuli asi 10 minut. Přidáme cukr, koření, mletý badyán a ještě 5 minut vaříme. Pak přidáme glutasol, polévkové koření, drobně nakrájenou šunku nebo párek a rozbijeme celá vejce. Lehce promícháme a dál už nevaříme. Nakonec ochutíme pokrájenou zelenou natí (pažitka, cibulová nať), případně osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat