200 g hladké mouky,4 lžíce másla nebo oleje,vejce,lžička solin
na náplň : 4 plátky slaniny, lžíce olivového oleje, cibule a stroužek česneku, 250 ml smetany na šlehání, 100 g ementálu, 5 vajec, 400 g čerstvého špenátu, sůl, pepř,muškátový oříšek
Mouku, sůl, máslo a vejce zpracujeme na pevné těsto. Vytvarujeme kouli,
zabalíme do fólie a necháme v chladu. Troubu zahřejeme na 200 stupňů. Rozválíme na placku o průměru asi 26 cm, přeneseme a prsty vtlačíme do koláčové
formy. Propícháme, vyložíme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 10
minut, vyndáme papír s fazolemi a ještě pečeme. Snížíme teplotu a korpus
vyndáme z trouby. Listy
špenátu omyjeme, spaříme a necháme okapat. V hlubší pánvi na oleji opečeme
slaninu, cibuli a česnek. Vmícháme smetanu, sýr, vejce a špenát. Osolíme a
ochutíme.Vlijeme
na základ, povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme 35-40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat