10. června 2012

Kiwi sorbet se šlehačkou

400 g dužiny z kiwi ,150 g cukru krupice , 200 ml vody ,lžíce citrónové šťávy ,4 lžíce ovocného likéru nebo destilátu 
200 ml sektu ,kiwi na ozdobu ,lístky meduňky nebo máty na ozdobu , 4 koktejl.třešně na ozdobu , 4 lžíce ušlehané šlehačky


Cukr s vodou svaříme na hustý sirup. Dužinu z kiwi rozmixujeme a protlačíme přes jemné síto, abychom se zbavili peciček. Ovocný protlak smícháme s cukrovým sirupem, citrónovou šťávou a alkoholem. Promícháme, přelijeme do kovové misky a necháme zmrazit. Zmrazenou hmotu seškrabujeme lžící nebo necháme lehce povolit a rozmixujeme. Sorbet tvarujeme pomocí zmrzlinových kleští nebo zmrzlinové lžíce do kopečků, které vkládáme do sklenic. Zalijeme vychlazeným sektem a ozdobíme kouskem omytého kiwi, koktejl.třešní, šlehačkou a lístky meduňky nebo máty. 



Žádné komentáře:

Okomentovat