13. června 2012

Pikantní zelná polévka

200 g vepřové kýty, 300 g zelí, 2 lžíce rostlinného oleje, pálivá paprika, 30 g jidášova ucha, sůl, špetka glutasolu, lžíce sójové omáčky, 1 l vývaru,  lžíce vína, cibulová nať
Vepřové maso jemně nakrájíme na nudličky, osmahneme dočervena na oleji, přidáme pálivou papriku. Zalijeme vývarem (třeba i z kostky), přidáme jemně nakrájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut. Pak přidáme sójovou omáčku, víno, glutasol, případně sůl. Polévku můžeme připravit i z pekingského zelí, pak je vaříme jen asi 10 - 15 minut.Těsně před koncem varu vsypeme drobně nakrájenou mladou cibulku. Povaříme a stáhneme z ohně.

Žádné komentáře:

Okomentovat