13. června 2012

Chop Suey

400 g kuřecích řízků nebo i vepřové maso, 200 g bambusových výhonků nebo směsi mražené zeleniny, celeru, kedlubny, 5 lžic sušených hub (podušené nebo také sterilované), 4 papriky (nejlépe červené i zelené), 5 lžic pórku nebo cibule, 5 lžic sterilovaného hrášku nebo fazolky, 3 lžíce sójové omáčky,  lžička mletého zázvoru, 2 lžíce desertního vína,  lžička škrobové moučky, špetka moučkového cukru, špetka glutasolu nebo vegety, 3 lžíce oleje nebo sádla, 200 g vařených vlasových nudlí, sůl, lžíce vařených bílých fazolí
Maso, houby a zeleninu drobně nakrájíme na kostičky, promícháme se sójovou omáčkou, vínem, zázvorem, škrobovou moučkou a cukrem. Necháme asi půl hodiny odležet v chladnu.Na hluboké pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a směs rychle opékáme ze všech stran za stálého míchání. Podlijeme několika lžícemi vody a asi 5 minut podusíme. Přidáme glutasol, vařené fazole a nudle, ještě krátce opečeme a prohřejeme a případně dosolíme. Pro přípravu tohoto pokrmu je možno využít i zbytků rýže či brambor místo nudlí a masa, i konzervu nebo sterilovanou zeleninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat