15. června 2012

Vepřová pečeně na smetaně se syrem

800 g vepřového masa z kýty, velká cibule, mrkev,kousek celeru, 200 ml smetany, 150 ml vývaru (i z kostky),50 g tvrdého strouhaného sýra, špetka strouhaného muškátového oříšku, hrst petrželky nebo pažitky,  lžíce hladké mouky,2 lžíce oleje, sůl, pepř
Na rozehřátém oleji v hluboké míse remosky zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a mrkev a chvíli zakryté víkem podusíme. Omyté maso, osolíme, opepříme, vložíme do remosky k zelenině a ze všech stran je opečeme. Mírně podlité vývarem je dusíme za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do šťávy přidáme smetanu rozmíchanou s moukou, sýrem, muškátovým oříškem a nasekanou zelenou natí a krátce povaříme do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem, rýží či vařenými bramborami. Další vhodnou přílohou je nakládaná zelenina.

Žádné komentáře:

Okomentovat