13. června 2012

Jehněčí kotlety na švestkách s rýží

8 jehněčích kotletek,3 lžíce oleje, lžíce medu,šťáva z půlky citronu,sůl,snítka čerstvého rozmarýnu,2 lžíce másla, 2 šalotky nakrájené na proužky (nebo menší cibule),12-16 švestek rozpůlených a vypeckovaných, dle druhu a velikosti, lžička přírodního cukru, svitek skořice,6 hřebíčků,100-150 ml bílého vína
Kotlety omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Mírně je naklepeme a potřeme směsí z medu, 2 lžic oleje, citronové šťávy a rozmarýnu. Přikryjeme a necháme nejméně hodinu marinovat.V pánvi rozpálíme zbylý olej, kotletky osolíme a opečeme z obou stran, po každé straně asi 7-10 minut, až je maso propečené a povrch opečený dozlatova. Měkké maso vyjmeme z pánve, přikryjeme alobalem a necháme stranou.Do výpeku vložíme máslo, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět, trvá to asi 2 minuty. Přidáme švestky, posypeme je cukrem a kořením a pár minut opékáme, až se rozpustí cukr. Podlijeme vínem a vše ještě několik minut prohřejeme, šťáva mezitím krásně zhoustne.Podáváme s dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat