15. června 2012

Protýkaná vepřová pečeně

800 g vepřového masa z kýty, párek,  mrkev, cibule,3 stroužky česneku, 200 ml vývaru (i z kostky), hladká mouka na zahuštění, mletý kmín, 2 lžíce oleje, sůl, pepř

Omytou vepřovou kýtu protkneme mrkví a párkem, které předem pokrájíme na štíhlé hranolky. Maso mírně potřeme prolisováným česnekem smíchaným se solí, okmínuje, opepříme a na drobně pokrájené zpěněné cibuli opečeme na oleji v hluboké míse remosky po všech stranách. Pak podlijeme trochu vývarem a za občasného podlévání dusíme doměkka. Měkké maso pak vyjmeme, uložíme na teplé místo a šťávu zahustíme asi jednou lžící mouky, kterou předem rozmícháme v trošce vody. Omáčku ještě krátce povaříme.Pečeni podáváme pokrájenou na plátky, zalitou šťávou, s vařenými bramborami nebo rýží a podušenou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat