15. června 2012

Podušené vepřové závitky s vejci

4 vepřové plátky (po 150 g), 2 natvrdo uvařená vejce, cibule,2 stroužky česneku, 200 ml vývaru (i z kostky), 4 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Plátky tence naklepeme, mírně osolíme, opepříme a doprostřed poklademe půlky uvařeného vejce. Každý plátek svineme a obvážeme nití nebo konce zachytíme párátkem. V nízké míse remosky zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, vložíme k ní závitky a ty po všech stranách opečeme. Pak je podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení závitky přeléváme šťávou. Hotové závitky podáváme s uvařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat