15. června 2012

Vepřové kotlety zapečené se šlehačkou

4 vepřové kotlety, 4 plátky tvrdého sýra (eidam, ementál apod.),250 ml šlehačky, 600 g brambor, velká cibule, sůl, pepř
Kotlety vykostíme, naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Na dno hluboké mísy remosky dáme na kolečka nakrájenou cibuli, poklademe oloupané a na tenké plátky (asi 0,5 cm) nakrájené brambory,které osolíme. Na brambory dáme kotlety, na každou z nich položíme plátek sýra a vše zalijeme šlehačkou. Pečeme asi 40-45 minut.Podáváme nejlépe s rajčatovým salátem s cibulí.
Obměna: Šlehačku můžeme nahradit mlékem a kouskem másla.Pokrm bude dietnější a výsledek stejný.
Pro zpestření chuti můžeme sýr posypat prolisovanými stroužky česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat