12. června 2012

Crepes Suzette s pomerančem

těsto: 100 g hladké mouky,špetka soli,250 ml mléka,50 ml vody, lžička cukru moučka,2 vejce,lžíce rostlinného oleje
omáčka : 6 lžic cukru,60 g másla,300 ml pomerančové šťávy, pomerančová a citronová kůra,40 ml likéru Grand Marnier,2-3 lžíce brandy nebo koňaku,pomeranč na ozdobu 

Mouku se solí, lžičkou cukru, mlékem, vodou, vejci a olejem promícháme a opečeme všechny palačinky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a rozpustíme ho na karamel. Přiléváme pomerančovou šťávu, přidáme kůru z citronu a pomeranče, povaříme a přilijeme likér. Palačinky přeložíme, vložíme do omáčky. Pak je přelijeme brandy, zapálíme a oflambujeme. Podáváme s omáčkou, poprášené cukrem a zdobené pomerančem.

Žádné komentáře:

Okomentovat