13. června 2012

Nákyp z kysaného zelí

750 g brambor,mořskou sůl,cibuli,stroužek česneku,lžíci olivového oleje,500 g mletého masa/sekané,černý pepř,lžičku šabreje kmínovitého (kmínu),velké jablko,500 g kysaného zelí,kelímek zakysané smetany,3 vejce,lžičku  polévkového koření,2 lžičky mleté sladké papriky,0,5 sklenice kousků ananasu,popř. nastrouhaný sýr

V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce. Cibuli a česnek nakrájíme a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a opečeme do křupava. Dochutíme solí, pepřem a kmínem a necháme odležet.Jablko omyjeme, nastrouháme i se slupkou a smícháme s kysaným zelím.Dohromady smícháme zakysanou smetanu s vejci, polévkovým kořením a mletou paprikou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme se směsí z mletého masa a kysaného zelí. Osolíme a opepříme. Vzniklou hmotou naplníme formu na nákyp, navrch poklademe kousky ananasu a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Ve vyhřáté troubě pečeme 45 minut při teplotě 170 ˚C.

Žádné komentáře:

Okomentovat