15. června 2012

Podušené vepřové závitky s houbami

4 vepřové řízky (po 150 g), 200 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů),  cibule,  velký stroužek česneku, vejce,150-200 ml vývaru (i z kostky), 0,5 lžičky mletého kmínu,hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Na lžíci oleje osmahneme v nízké míse remosky na předem rozehřátém oleji drobně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a kmínem, pak přidáme očištěné a pokrájené houby, mírně je osolíme a podusíme doměkka. Podle potřeby je podlijeme nepatrně vodou. Nakonec je zahustíme rozšlehaným vejcem a promícháme s nasekanou petrželovou natí. Naklepané vepřové plátky masa mírně osolíme, opepříme a poklademe houbovou směsí. Stočíme je, konce zachytíme párátky a vložíme do předem omyté nízké mísy remosky, kde předem rozehřejeme trochu oleje a opečeme je ze všech stran dozlatova. Za občasného podlévání vývarem je dusíme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem nebo s nakládanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat