12. června 2012

Suflé se sýrem a se smetanou

200 ml smetany ke šlehání,lžíce maizeny nebo solamylu,2 lžíce másla + trochu na vymazání formy,sůl, mletý bílý pepř,špetka muškátového oříšku,5 vajec,150 g ementálu,4 lžíce parmazánu

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Větší formu nebo 4 zapékací misky vymažeme důkladně máslem. V kastrolu se silným dnem rozmícháme škrobovou moučku se smetanou, osolíme, okořeníme, přidáme máslo a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Směs necháme trochu zchladnout a do vlažné směsi vmícháme postupně žloutky a nastrouhané sýry. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do hmoty. Připravené formy plníme do 2/3 a pečeme asi 25 minut. Ihned podáváme s různými listovými saláty, červenou čekankou a bagetou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat