200 ml smetany ke šlehání,lžíce maizeny nebo solamylu,2 lžíce másla + trochu na vymazání formy,sůl, mletý bílý pepř,špetka muškátového oříšku,5 vajec,150 g ementálu,4 lžíce parmazánu
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Větší formu nebo 4 zapékací misky vymažeme
důkladně máslem. V kastrolu se silným dnem rozmícháme škrobovou moučku se
smetanou, osolíme, okořeníme, přidáme máslo a na mírném plameni za stálého
míchání zahříváme do zhoustnutí. Směs
necháme trochu zchladnout a do vlažné směsi vmícháme postupně žloutky a
nastrouhané sýry. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do
hmoty. Připravené formy plníme do 2/3 a pečeme asi 25 minut. Ihned podáváme s
různými listovými saláty, červenou čekankou a bagetou.
Žádné komentáře:
Okomentovat