12. června 2012

Ryba po čínsku

2 filátka ( Pangas), 2 lžíce sojové omáčky , 2 stroužky česneku, kousek zázvoru (může se vynechat,) olej na smažení, 200 g listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát) a jako příloha rýže nebo čínské nudle

Rybu pokapeme sojovkou a potřeme prolisovaným česnekem a na jemno nastrouhaným kousíčkem zázvoru, marinujeme asi tak deset minut, mezitím si pokrájíme zeleninku (čínské zelí a mladou cibulku), poté si rozpálíme olej v pánvi a přidáme filátka, restujeme z každé strany cca 3 min. a  pak vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme zeleninu a trošku vody na podušení a asi tak 5 min. dusime, poté přidáme hotové uvařené čínské nudle a dochutíme sojovkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat