12. června 2012

Kuře na baskický způsob

kuře nebo 4 kuřecí čtvrtky,3 lžíce olivového oleje,velká cibule,4 stroužky česneku,2 větší zelené sladké papriky,2 větší rajčata, 100-150 ml bílého suchého vína,pár snítek čerstvého oregana,sůl a mletý pepř na dochucení
Kuře rozporcujeme na čtvrtiny. Naříznutá rajčata oloupeme a nakrájíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm porce kuřete ze všech stran. Kuře osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a ještě chvíli opékáme. Ke kuřeti vložíme rajčata a papriky, chvíli společně dusíme, podlijeme vínem, přidáme čerstvé oregano, pepř a dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme vodou nebo vínem. Když je kuře měkké, odstavíme z ohně a necháme přikryté ještě 10 minut stát.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat