13. června 2012

Čínská polévka s tykví

200 g vepřové kýty, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 l vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, 2 dkg sušených hub, 2 šálky tykve, 0,5 lžičky mletého zázvoru,  sklenka bílého vína,špetka pálivé papriky, sůl, 0,5 lžičky glutasolu, lžíce sójové omáčky, lžička citrónové šťávy, zelená petrželka, pažitka

Maso nakrájíme na drobné kostičky o hraně asi 1 cm a spolu s cibulí rozkrájenou na kolečka opečeme prudce na oleji. Zalijeme vývarem, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v šálku vody a máčené sušené houby, případně i čerstvé. Vaříme asi 20 minut mírným varem. Pak přidáme na kostičky nakrájenou tykev, mletý zázvor a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme víno, papriku nebo pepř, sójovou omáčku, glutasol a citrónovou šťávu. Krátce povaříme a podáváme s usekanou pažitkou a petrželkou. Podle chuti dosolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat