13. června 2012

Kuře a la Jang Kuej-Fej

4 kuřecí křídla,  lžička moučkového cukru nebo hnědého,  lžíce vodky nebo brandy, 6 mladých cibulek, 3 lžíce bambusových výhonků (celeru, kedlubny, chřestu,zelí, paprik), lžička mletého zázvoru nebo plátkového, 1/2 dl vývaru, 1/2 dl vína,  lžíce sušených hub, vepřové sádlo
zálivka: lžička sójové omáčky, lžička škrobové moučky,  lžíce vody

Kuřecí křídla odříznutá od prsíček rozdělíme v kloubech na tři díly, spaříme vroucí vodou a dáme okapat nebo osušíme. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a cukr. Když začne cukr měnit barvu, přidáme kuřecí křídla a rychle opečeme ze všech stran spolu s celými cibulkami a bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou) nakrájenými na kostičky. Přidáme houby a zázvor, přilijeme víno a pálenku a krátce podusíme. Pak vyjmeme cibulky a zbytek podusíme 10-15 minut. Podle potřeby lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme zálivku a povaříme, až pokrm zhoustne. Vrátíme sem opečené cibulky a prohřejeme. Podáváme s rýží a hlávkovým salátem, nebo jako předkrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat