13. června 2012

Slaný koláč s růžičkovou kapustou

balíček mraženého listového těsta (cca 300 g),1 kg omyté růžičkové kapusty,500 ml AlnaturA zeleninového vývaru, pórek,stroužek česneku,malý lusk červené chilli papričky,2 lžíce olivového oleje,0,5 lžičky AlnaturaA kmínu,,0,5 lžičky majoránky, 2 vejce,100 g kysané smetany, mořskou sůl,mletý pepř,80 g tvrdého sýra,50 g nasekaných vlašských ořechů

Nejprve rozmrazíme listové těsto. Okraje potřeme vodou a položíme přes sebe. Lehce vyválíme, aby vznikl čtverec o hraně cca 32 cm. Okraje otvírací dortové formy (o průměru 26 cm) vtlačíme do těsta. Vykrojíme plát těsta, o 3 cm větší než je forma a formu jím vyložíme. Formu nemusíme vymašťovat, protože listové těsto obsahuje dost tuku a nepřilepí se.Pečící troubu předehřejeme na 200 ˚C. Růžičkovou kapustu omyjeme, očistíme a povaříme v zeleninovém vývaru. 100 ml vývaru si ponecháme stranou.Pórek opláchneme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Najemno nasekáme česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme pórek a česnek a podusíme. Přimícháme růžičkovou kapustu, kmín, majoránku a zeleninovou směs rozložíme na listové těsto.Ušleháme vejce, kysanou smetanu, na kostičky nakrájený sýr a vývar, který jsme si odlili stranou. Ochutíme solí a pepřem a nalijeme na zeleninu. Posypeme nasekanými ořechy. Slaný dort pečeme v rozpálené troubě asi 40 minut a ještě horký podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat