Žloutky
s cukrem vyšleháme v misce do pěny, přendáme na hrnec s vroucí vodou, přidáme
citrónovou šťávu a kůru a šleháme ve vodní lázni přibližně 8–10 minut až do
zhoustnutí. Misku vyjmeme z vodní lázně a šleháme dále až do vychladnutí. Ušleháme smetanu a vmícháme ji do citrón. -vaječné hmoty.
Směs ihned rozdělíme do čtyř skleniček a pěnu dáme ztuhnout do lednice. Těsně před podáváním ozdobíme lžící šlehačky, kousky ovoce,
pistáciemi a lístky máty.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
10. června 2012
Citronová pěna
4 žloutky ,5 lžic moučkového cukru ,kůra z poloviny citronu, jemně
nastrouhaná ,8 lžic citrónové šťávy, asi 100 ml ,400 ml 33% smetany na šlehání ,4 lžíce pokrájeného ovoce na ozdobu
(broskve, pomeranč apod.) ,lžíce nesolených pistáciových oříšků,
pokrájených ,pár lístků máty na ozdobu ,4 lžíce šlehačky na ozdobu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat