10. června 2012

Citronová pěna

4 žloutky ,5 lžic moučkového cukru ,kůra z poloviny citronu, jemně nastrouhaná ,8 lžic citrónové šťávy, asi 100 ml ,400 ml 33% smetany na šlehání ,4 lžíce pokrájeného ovoce na ozdobu (broskve, pomeranč apod.) ,lžíce nesolených pistáciových oříšků, pokrájených ,pár lístků máty na ozdobu ,4 lžíce šlehačky na ozdobu
 
Žloutky s cukrem vyšleháme v misce do pěny, přendáme na hrnec s vroucí vodou, přidáme citrónovou šťávu a kůru a šleháme ve vodní lázni přibližně 8–10 minut až do zhoustnutí. Misku vyjmeme z vodní lázně a šleháme dále až do vychladnutí. Ušleháme smetanu a vmícháme ji do citrón. -vaječné hmoty. Směs ihned rozdělíme do čtyř skleniček a pěnu dáme ztuhnout do lednice. Těsně před podáváním ozdobíme lžící šlehačky, kousky ovoce, pistáciemi a lístky máty. 


Žádné komentáře:

Okomentovat