balíček
dětských piškotů, ovocná šťáva nebo likér
krém: 2 lžíce želatiny, 1 dl mléka, 3 kelímky bílého jogurtu (450 g), 3-4
lžíce pískového cukru, balíček
vanilinového cukru, 250 g jahod
rosol: 1 l ovocné šťávy, 1 l vody, balíček pudinkového prášku s jahodovou
příchutí
na
ozdobení : ušlehaná smetana, jahody
Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty, které jsme pokapali ovocnou
šťávou nebo likérem. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat.
Bílý jogurt, cukr, rozpuštěnou želatinu a jahody našleháme do hladkého krému.
Na piškoty rozetřeme polovinu krému, pokryjeme piškoty a zakryjeme zbývajícím
krémem. Z ovocné šťávy, vody a pudinkového prášku uvaříme rosol. Jahody ozdobně
rozložíme na povrch krému a zalijeme je rosolem. Dort necháme v chladničce
ztuhnout a rozležet. Před podáváním jej ozdobíme pevně ušlehanou smetanou a
jahodami.
Žádné komentáře:
Okomentovat