10. června 2012

Jahodový jogurtový dort


balíček dětských piškotů, ovocná šťáva nebo likér
krém: 2 lžíce želatiny, 1 dl mléka, 3 kelímky bílého jogurtu (450 g), 3-4 lžíce pískového cukru,  balíček vanilinového cukru, 250 g jahod
rosol: 1 l ovocné šťávy, 1 l vody, balíček pudinkového prášku s jahodovou příchutí
na ozdobení : ušlehaná smetana, jahody

Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty, které jsme pokapali ovocnou šťávou nebo likérem. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Bílý jogurt, cukr, rozpuštěnou želatinu a jahody našleháme do hladkého krému. Na piškoty rozetřeme polovinu krému, pokryjeme piškoty a zakryjeme zbývajícím krémem. Z ovocné šťávy, vody a pudinkového prášku uvaříme rosol. Jahody ozdobně rozložíme na povrch krému a zalijeme je rosolem. Dort necháme v chladničce ztuhnout a rozležet. Před podáváním jej ozdobíme pevně ušlehanou smetanou a jahodami.

Žádné komentáře:

Okomentovat