jahodové želé : 20 g čiré želatiny, 100 g vody teplé cca 50 °C , 250 g další vody, 300 g moučkového cukru, 250 g jahodového protlaku
(z čerstvých anebo mražených jahod), 250 ml ušlehané šlehačky, červená (jahodová) potravinářská barva, jahodová
/ rybízová / marmeláda
Vejce ušleháme s cukrem el. šlehačem, poté přidáme už ručně olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Vlijeme buď na plech anebo do velké dortové formy (28 cm )
vystlané pečícím papírem. Upečeme při 175 °C . Necháme vychládnout. Vychládlý plát na
plechu potřeme jahodovou (popř. rybízovou) marmeládou - pokud jsme pekli v
dort. formě, prořízneme korpus a pláty spojíme marmeládou, tu pak natřeme i na
vrch korpusu. Pozor- horní vrstva marmelády působí jako izolace proti protečení
želé ! Vychládlý řez krájíme na řezy anebo
trojúhelníčky. Můžeme přizdobit šlehačkou.
Vejce ušleháme s cukrem el. šlehačem, poté přidáme už ručně olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Vlijeme buď na plech anebo do velké dortové formy (
Žádné komentáře:
Okomentovat