13. března 2012

Zelné řezy s mletým masem


2 lžíce oleje, cibule, 300-400 g mletého masa (směs), 4-5 stroužků česneku, mletý pepř, drcený kmín, koření vegeta, sůl, menší zelí, 3-4 vejce, 2-3 lžíce strouhanky, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací misky

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rozetřený česnek, koření, sůl a osmahneme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Mezitím kapustu rozdělíme na čtvrtky a krátce povaříme. Do masového základu vmícháme okapanou na nudličky pokrájenou kapustu, rozšlehaná vejce a dochutíme. Zahustíme strouhankou a hmotu rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané nebo papírem na pečení vyložené zapékací misky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Podáváme s vařenými brambory.


Žádné komentáře:

Okomentovat