Na osmince másla zpěníme středně velkou cibuli
do skleněna, zasypeme lžičkou sladké papriky. Naklepané osolené a opepřené
vepřové řízky (6)po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme. Asi po 20
minutách přidáme na jemném struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu (2 mrkve,
půl celeru, 1 petržel), asi 2 feferonky a několik plátků usušené houby zvané
pestřec (zastupuje lanýže, které nemíváme v zásobě). Dodusíme do měkka a
zalijeme litrem nakysané smetany zahuštěné hrubou moukou. Omáčka sice nemá ten
hedvábný charakter jako obvyklá svíčková, ale strouhaná zelenina a hrubá mouka
jí dodávají výbornou chuť. Můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, ale nejvíce
chutná s moučnými noky
Žádné komentáře:
Okomentovat