15. března 2012

Pirátské vepřové maso


1 kg vepřové kýty, nakrájené na kousky, 4 stroužky nasekaného česneku, 1/3 hrnku limetkové šťávy, hrnek cukru krystalu, lžička mletého nového koření, 4 hrnky hovězího vývaru, cibule, nakrájená nadrobno, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kari koření, lžička skořice, 4 mrkve nakrájené na kolečka, 3 brambory, nakrájené na kousky, červená paprika, nakrájená na kousky, 3 bobkové listy, snítka tymiánu, sůl, pepř

Maso smícháme s česnekem a limetkovou Šťávou a necháme 60 minut marinovat v pokojové teplotě. V hlubokém talíři smícháme nové koření, cukr a skořici, maso vyndáme z marinády a dobře obalíme ve směsi cukru a koření. V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm maso krátce opečeme. Maso vyndáme a na pánvi smažíme cibuli, až zesklovatí. Do pánve nasypeme kari koření, zamícháme a vaříme 1 minutu. Do pánve vrátíme maso, přidáme všechny ostatní přísady a přivedeme k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 30 minut. Pánev odkryjeme a vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat