15. března 2012

Vepřové maso na čínský způsob


400 g vepřové kýty, vejce, lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce sádla, 100 g hlávkového zelí, cibule, 50 g paprikového lusku, 2 stroužky česneku, 50 g máčených hub, 20 g máčeného zázvoru, lžíce octa, lžička cukru, 2 lžíce vína

Nudličky z vepřového masa smícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme chvíli odležet. Zatím připravíme nakrájené hlávkové zelí, cibuli, paprikový lusk, česnek a na menší kousky nasekané máčené houby a plátky máčeného zázvoru. Maso vložíme do rozpáleného sádla, rychle restujeme a dobře mícháme, aby se nudličky neslepily. Po chvíli přidáme zelí, cibuli, paprikový lusk a houby a stále promícháváme. Zmírníme oheň a dodáme česnek a zázvor. Ochutíme octem, cukrem, vínem, Glutasolem a zahustíme máčeným škrobem. Hotové jídlo můžeme přiostřit sójovou omáčkou, pokud je k dispozici.

Žádné komentáře:

Okomentovat