400
g vepřové kýty, vejce, lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce sádla, 100 g
hlávkového zelí, cibule, 50 g paprikového lusku, 2 stroužky česneku, 50 g
máčených hub, 20 g máčeného zázvoru, lžíce octa, lžička cukru, 2 lžíce vína
Nudličky z vepřového
masa smícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme chvíli odležet. Zatím
připravíme nakrájené hlávkové zelí, cibuli, paprikový lusk, česnek a na menší
kousky nasekané máčené houby a plátky máčeného zázvoru. Maso vložíme do
rozpáleného sádla, rychle restujeme a dobře mícháme, aby se nudličky neslepily.
Po chvíli přidáme zelí, cibuli, paprikový lusk a houby a stále promícháváme.
Zmírníme oheň a dodáme česnek a zázvor. Ochutíme octem, cukrem, vínem,
Glutasolem a zahustíme máčeným škrobem. Hotové jídlo můžeme přiostřit sójovou
omáčkou, pokud je k dispozici.
Žádné komentáře:
Okomentovat