500 g kysaného zelí, 500 g mletého masa, 600 g brambor, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, 250 ml smetany na vaření, olej
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
12. března 2012
Maso na zelí
500 g kysaného zelí, 500 g mletého masa, 600 g brambor, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, 250 ml smetany na vaření, olej
Na pánvi potřené olejem orestujeme
maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na
kolečka. Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí (kdo chce může
zelí propláchnout aby nebylo tak kyselé). Na zelí rozprostřeme opečené maso a
na ně naskládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme,
vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí brambor, asi 30 minut.
Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat