700 g libového masa z
kýty, 50 g másla, 40 g slaniny, 3 lžíce hrubě pokrájené zeleniny (celer,
petržel, mrkev), sůl, pepř, cibule, vrchovatou lžíci hrubé mouky, 2,5 dl kyselé smetany
Maso prosolíme,
popepříme a prošpikujeme slaninou. Na tuku osmahneme pokrájenou zeleninu,
přidáme cibuli a maso na ni prudce opečeme. Pak podlijeme a dusíme, později
maso opečeme v troubě. Hotové maso vyjmeme. Šťávu přelijeme i se zeleninou do
hrnku, v kterém jsme rozkvedlali smetanu s moukou a za stálého kvedlání svaříme
do zahoustnutí. Hotovou prolisujeme a přidáme maso. Jako příloha se hodí
knedlíky a bramborové krokety, přidáváme také kompot (brusinkový).
Žádné komentáře:
Okomentovat