15. března 2012

Vepřová pečeně na smetaně


700 g libového masa z kýty, 50 g másla, 40 g slaniny, 3 lžíce hrubě pokrájené zeleniny (celer, petržel, mrkev), sůl, pepř, cibule, vrchovatou lžíci hrubé mouky, 2,5 dl kyselé smetany

Maso prosolíme, popepříme a prošpikujeme slaninou. Na tuku osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli a maso na ni prudce opečeme. Pak podlijeme a dusíme, později maso opečeme v troubě. Hotové maso vyjmeme. Šťávu přelijeme i se zeleninou do hrnku, v kterém jsme rozkvedlali smetanu s moukou a za stálého kvedlání svaříme do zahoustnutí. Hotovou prolisujeme a přidáme maso. Jako příloha se hodí knedlíky a bramborové krokety, přidáváme také kompot (brusinkový).

Žádné komentáře:

Okomentovat