13. března 2012

Zapečené buřty s nivou

4 ks buřtů, nebo silných párků , 4 cibule, 150 g nivy, kečup, plnotučná hořčice, trocha oleje a vody, feferonka

Nivu a cibuli si nakrájíme na plátky, buřty nakrojíme podélně, pomažeme uvnitř hořčicí a do každého vložíme plátek nivy a silnější plátek cibule. Kdo má rád ostřejší chuť, přidá si do každého buřtu ještě nakrájenou feferonku. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje a naskládáme do ní připravené buřty, které ještě poklademe zbytky plátků cibule a nivy. Zalijeme trochu naředěným kečupem a dáme zapéct do trouby, asi na půl hodinky (dokud nemáme navrchu hezkou barvu). Podáváme nejlépe s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami, nebo s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat