V misce smícháme maso,
česnek a citrónovou šťávu.Překryjeme a necháme marinovat asi 1 hodinu při
pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme cukr, nové koření a skořici. Z
marinády vyndáme maso a obalíme ho ve směsi cukru. Ve velkém hrnci rozpálíme
olej. Maso osmahneme do hněda po malých částech, hotové kousky přeneseme do
další misky. Do hrnce přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut
na středním plameni. Přisypeme curry a opékáme další 1 minutu. Do hrnce vrátíme
maso, přidáme cibuli a papriku, bobkový list, tymián a vývar. Směs přivedeme k
varu, snížíme plamen na minimum a dusíme částečně přikryté asi 30 minut.
Odstraníme pokličku, zvýšíme plamen na střední a dusíme dalších 45 minut.
Odstraníme bobkový list a podáváme s rýží.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
16. března 2012
Vepřové Martinique
1,5
kg vepřového plecka, nakrájeného na 5 cm kousky, 4 stroužky rozdrceného česneku, 4
lžíce citrónové štávy, 200 g cukru, 1,5 lžičky nového koření, lžička skořice, 2 lžíce olivového oleje, 2
lžíce curry, 750 ml hovězího vývaru, 6 mrkví, nakrájených na kolečka, zelená
paprika, nakrájená na 2 cm kousky, 2 bobkové listy, lžička tymiánu, 750 g rýže, velká cibule, nakrájená na kousky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat