16. března 2012

Vepřové Martinique

1,5 kg vepřového plecka, nakrájeného na 5 cm kousky, 4 stroužky rozdrceného česneku, 4 lžíce citrónové štávy, 200 g cukru, 1,5 lžičky nového koření, lžička skořice, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce curry, 750 ml hovězího vývaru, 6 mrkví, nakrájených na kolečka, zelená paprika, nakrájená na 2 cm kousky, 2 bobkové listy, lžička tymiánu, 750 g rýže,  velká cibule, nakrájená na kousky

V misce smícháme maso, česnek a citrónovou šťávu.Překryjeme a necháme marinovat asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme cukr, nové koření a skořici. Z marinády vyndáme maso a obalíme ho ve směsi cukru. Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Maso osmahneme do hněda po malých částech, hotové kousky přeneseme do další misky. Do hrnce přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut na středním plameni. Přisypeme curry a opékáme další 1 minutu. Do hrnce vrátíme maso, přidáme cibuli a papriku, bobkový list, tymián a vývar. Směs přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a dusíme částečně přikryté asi 30 minut. Odstraníme pokličku, zvýšíme plamen na střední a dusíme dalších 45 minut. Odstraníme bobkový list a podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat