14. března 2012

Plněný řízek


4 vepřové (telecí) řízky po cca 150 g, 30 g cibule, 50 g hub (žampiónů), 5 lžic kysané smetany, asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu), lžička rajčatového protlaku, žloutek, hladká mouka, petrželová nať, mletý pepř, vegeta, sůl, olej

Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí (párátky). Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat