4 vepřové (telecí) řízky po cca 150 g, 30 g
cibule, 50 g hub (žampiónů), 5 lžic kysané smetany, asi 1 dl hovězího vývaru (z
masoxu), lžička rajčatového protlaku, žloutek, hladká mouka, petrželová
nať, mletý pepř, vegeta, sůl, olej
Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a
podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou
moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby
vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme
část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí
(párátky). Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou
stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté
doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky.
Žádné komentáře:
Okomentovat