16. března 2012

Vepřové hranolku s játry a žampiony


120 g libové vepřové kýty, 30 g cibule, lžička oleje, 30 g drůbežích jater, 50 g žampiónu, mletá sladká paprika, lžíce rajčatového kečupu, mletý pepř, sůl, lžíce bílého vína

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, pak je nakrájíme na hranolky, drůbeží játra odblaníme a nakrájíme na plátky, žampióny rovněž nakrájíme na plátky. Na teflonové pánvi zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Přidáme játra a žampióny, opět je osmahneme, poprašíme paprikou a necháme je zpěnit. Vše zalijeme kečupem a vínem, osolíme, opepříme a minutu podusíme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat