15. března 2012

Sváteční pečeně


150 g vepřových kotlet vcelku, 2 lžíce másla, vývar, 4 plátky anglické slaniny, 3 lžíce bílého vína,  lžíce kysané smetany, sladká paprika, sůl, 2 lžíce oleje
marináda : 4 lžíce oleje, cibule, lžička kečupu, lžička hořčice, 2 stroučky česneku, pepř, bazalka, lžíce smetany

Cibuli jemně nakrájíme, česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu. Maso potřeme a necháme 2 hod. odležet. Pekáč vyložíme slaninou, přidáme olej a máslo, vložíme maso, osolíme, posypeme paprikou a dusíme za podlévání vývarem. Odkryjeme a 10 min. pečeme. Maso vyjmeme a do šťávy zavaříme víno a smetanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat