1 kg brambor, sůl, pepř, 50 g másla, 30 g hladké mouky, 600 ml mléka, 250 ml smetany, 100 g strouhaného ementálu, svazek zelených bylinek, máslo na vymazání formy
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
12. března 2012
Zapečené brambory s bylinkami
1 kg brambor, sůl, pepř, 50 g másla, 30 g hladké mouky, 600 ml mléka, 250 ml smetany, 100 g strouhaného ementálu, svazek zelených bylinek, máslo na vymazání formy
Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme
v osolené vodě asi 20 minut. Poté je zcedíme a necháme trochu vychladnout.
Rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku. Smícháme mléko se smetanou
a za stálého míchání přiléváme na jíšku. Svaříme do hustého bešamelu a
rozpustíme v něm polovinu sýra. Osolíme a opepříme. Vařené brambory pokrájíme a
dáme do vymaštěné zapékací formy. Troubu předehřejeme na 200°C. Směs bylinek
omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Polovinu jich vmícháme do bešamelu. Brambory
přelijem omáčkou, posypeme zbytkem bylinek a zbylým sýrem. Zapékáme asi 15
minut. Podáváme s čestvou zeleninou nebo salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat