15. března 2012

Vepřové na paprice


800 g vepřového libového masa, 3 cibule, 3 paprikové lusky, mletá červená paprika, sůl, hladká mouka na zátěru, 2 lžíce oleje.

Vepřové maso nakrájíme na plátky a na okrajích v několika bodech nařízneme. Pak je jemně naklepeme, osolíme a dáme stranou. Cibuli nadrobno rozsekáme, papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem, posypeme cibulí a společně osmahneme po obou stranách. Pak podle chuti přidáme mletou papriku, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Přidáme syrovou papriku, krátce povaříme a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě. Za stálého míchání pak vaříme několik minut, až je zahuštěná omáčka jemná a hladká. Nesmí být cítit neprovařenou moukou. Podáváme s houskovými knedlíky nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat