800 g vepřového libového
masa, 3 cibule, 3 paprikové lusky, mletá červená paprika, sůl, hladká mouka na
zátěru, 2 lžíce oleje.
Vepřové maso nakrájíme
na plátky a na okrajích v několika bodech nařízneme. Pak je jemně naklepeme,
osolíme a dáme stranou. Cibuli nadrobno rozsekáme, papriku omyjeme, zbavíme
jádřinců a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem,
posypeme cibulí a společně osmahneme po obou stranách. Pak podle chuti přidáme
mletou papriku, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou do změknutí masa.
Přidáme syrovou papriku, krátce povaříme a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou
ve studené vodě. Za stálého míchání pak vaříme několik minut, až je zahuštěná
omáčka jemná a hladká. Nesmí být cítit neprovařenou moukou. Podáváme s
houskovými knedlíky nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat