15. března 2012

Vepřové na pórku


700 g vykoštěného vepřového ramínka, lžíci oleje, sůl, pepř, lžičku šalvěje, lžičku tymiánu, 1 dl bílého vína, 1 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar 

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvěji a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Když se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky nakrájený česnek, pórek a v předem vyhřáté troubě pečeme. Když maso začíná měknout, pečeme bez pokličky a dle potřeby podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat